Trigger Finger/Reason Help

Discussion in 'Audio Producers Discussions' started by datN!GGAeDouble, Aug 27, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. datN!GGAeDouble

    datN!GGAeDouble Lil Havana Representa

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    548
    aiight i just got reason...n my keyboard works perfect for the melodies...but does anyone know what i can do to get my trigger finger to play w/ the redrum? the help is appreciated...
    test
  2. KiadaUK

    KiadaUK Kiada

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Messages:
    727
    ^^^ by default you just use the very first octave of your midi controller to trigger your drum samples
    test
  3. datN!GGAeDouble

    datN!GGAeDouble Lil Havana Representa

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    548
    ^which would be...? cuz ive tried it on every octave n nuttn...
    test
  4. veral conflict

    veral conflict beatsrus

    Joined:
    Dec 15, 2003
    Messages:
    11,402
    test
  5. datN!GGAeDouble

    datN!GGAeDouble Lil Havana Representa

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    548
    maaaaaaaan aint nuttn workin...
    test
  6. veral conflict

    veral conflict beatsrus

    Joined:
    Dec 15, 2003
    Messages:
    11,402
    go down couple octaves.. n use C1..

    or if u wanna.. use the nnxt for your drums...
    test
  7. datN!GGAeDouble

    datN!GGAeDouble Lil Havana Representa

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    548
    ^ill see wuttup...i need to get this shit workin...
    test
  8. KiadaUK

    KiadaUK Kiada

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Messages:
    727
    Just make sure you havent got an octave knob or something of the like on your controller, an it isnt octave -1 because then the drum controllers octave will be off the keyboards range.. if you get me?
    test
  9. Premize Prod

    Premize Prod aka reggie kush

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    6,451
    dont listen to these cats cuz they dont know wat there talking about.

    I USE the trigger finger WITH reason redrum.. this is what you do homie

    you open the trigger finger manual. cuz it would take to long to explain how to do this. but what you have to do is set EACH pad to EACH note in C1. so each pad should look like
    C 1
    C. 1 the dots are sharps. its a lil complicated on how to set each pad. you HAVE to read the help guide on the comp. then you save ti so its like that everytime you boot it up. so you dont have to keep setting it.
    test
  10. datN!GGAeDouble

    datN!GGAeDouble Lil Havana Representa

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    548
    i know how to set each pad, ive done it for the fpc in fruity loops...do i do the same thing?

    u could be sayin 2 things here i dont get it...set EVERYTHING to c1 and save it on each pad bank? or just set every pad to c1 n save it to one pad?
    test
  11. Premize Prod

    Premize Prod aka reggie kush

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    6,451
    ^you are confused and it may be because of the way i worded it.

    C1 is the octave you start at. so the pads are for each note. it should look something like this

    Pad 1 = C1
    Pad 2 = C. 1
    pad 3 = D
    Pad 4 = D. 1

    like that. if you know hwo to program them then you got the hard part down. just program them like that and you should be fine.
    test
  12. datN!GGAeDouble

    datN!GGAeDouble Lil Havana Representa

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    548
    OHHHHHHHHH OK i got u now...yea cuz some ³³³³³s was tellin me all this shit bout saving it on pad 15 n so on n so on...yea i kno how to do that tho...do i do that in reason or can i do it before openin up reason? thanks for the help...


    also, im using a midi keyboard, n i see the midi shit at the top of the mixer where it says a, b, c ,d n bus one and bus two n all that...do i concern myself w/ that or just leave it alone?
    test
  13. Premize Prod

    Premize Prod aka reggie kush

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    6,451
    with the pads it doesnt matter when you program them. you can do it while reason is open. i suggest doing it while your redrum and reason is open so you can test the pad and see if its hitting where you want.


    you can leave all that other stuff alone.
    test
  14. datN!GGAeDouble

    datN!GGAeDouble Lil Havana Representa

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    548
    ^fa sho good lookin out...
    test
  15. datN!GGAeDouble

    datN!GGAeDouble Lil Havana Representa

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    548
    test
  16. datN!GGAeDouble

    datN!GGAeDouble Lil Havana Representa

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    548
    test
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)